05 oktober 2020

Bezopen tochtje

Gisteren voor het eerst sinds twee weken weer wezen fietsen. Het is voor mij voor het eerst sinds het uitbreken van COVID dat ik zo lang niet heb gefietst. De reden ligt voornamelijk in het weer op dit moment. Eigenlijk zijn wat het weer betrof we de afgelopen zeven maanden ontzettend verwend geweest. Maar in twee weken tijd zijn we van een mooie nazomer naar hartje herfst gesprongen. 

Maar zondag ochtend moest ik er toch even uit. Ik had nog een fles zelf aangemaakte sportdrank (aardbeien smaak geloof ik) achterin de fiets liggen. Eigenlijk had ik vóór vertrek even moeten checken of de inhoud nog 'consumabel' was... Wat ik vóór vertrek wél had gecontroleerd was of er nog genoeg spanning op de accu stond. Shit, nog maar één lampje. Volgende keer beter op letten. Zuinig aan doen maar....

In Kinderdijk aangekomen was ik toch wel dorstig geworden, en nam een flinke slok. Brrr.. het spul had twee weken lang in de fles liggen gisten en was niet helemaal okselfris meer geloof ik. Vooruit, nog één slokje dan. Hmm, valt toch wel mee, smaakt een beetje naar appelcider. Op deze manier is de penicilline ontdekt ! Zelfgemaakte aardbeien-cider ! Ik neem nog een paar slokken en fotografeer wat rond tussen de molens. Het is deze ochtend opvallend stil. Maar dat komt natuurlijk door het slechte weer.


De lucht wordt wat lichter tijdens mijn verblijf in Kinderdijk, maar aan de donkere lucht in het westen te zien is het het volgende regenfront alweer in aantocht. Halverwege de terugtocht naar huis word ik door de regen ingehaald.

Eenmaal thuis merk ik dat ik door mijn zelfgemaakte cider toch een héél klein beetje aangeschoten ben geraakt......

4 opmerkingen:

  1. Ondanks je drankgebruik toch weer schitterende plaatjes Rob! Proost! ;-)))

    Groeten, Adri.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kijk, zo'n berichtje vind ik dan weer veel leuker om te lezen, plastic genoeg al op de wereld!
    Bovendien zeer herkenbaar. Mijn sportdrankje meng ik dan bovendien altijd nog met soja-eiwit aan: echt beter niet meer drinken dan al na 24 uur (-:

    BeantwoordenVerwijderen