26 oktober 2020

Regenachtig weekend

Afgelopen weekend was het qua weer redelijk pet. Wind, regen, laag hangende bewolking. Niet erg fotogeniek weer dus.

Afgelopen zaterdag was ik weer even naar de Biesbosch gereden. Veel te beleven was er niet. Normaal gesproken valt er voor mij dan ook niet veel te tikken, maar er was toch iets wat het vermelden waard was.

Vaak rijd ik de Biesbosch helemaal uit, totdat ik bij het pontje uitkom dat 'zomers tussen de Anna Jacominaplaat en Lage Zwaluwe vaart. Hier zet ik wel eens mijn fiets op het ponton waar het veerpontje aanlegt. Dat levert dan bij zonsopkomst mooie plaatjes op. Maar sinds het uitbreken van COVID-19 is het pontje uit de vaart. Braamstruiken hebben het pad naar het ponton afgelopen half jaar al bijna volledig overwoekerd.

Mooi om te zien dat de natuur het binnen korte tijd helemaal overneemt wanneer mensen even niet overal doorheen banjeren.

2 opmerkingen:

  1. Die foto van de braamstruiken klopt inderdaad, wij hebben dat in in Noorwegen ook al gezien, na opening van een nieuwe tunnel neemt de natuur razendsnel de ongebruikte weg buitenom over. Ongekend hoe snel dat gaat! Boompjes die overal opschieten, gras en mossen die het asfalt doorgroeien, en ga zo maar door.....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. .... En dan is het groeiseizoen in Noorwegen korter dan in Nederland. Is inderdaad mooi om te zien. E

      Verwijderen