19 oktober 2020

Loonse en Drunense duinen

Afgelopen weekend twee fietstochten gemaakt. Meestal ga ik er alleen op zondag opuit, maar de weersvoorspellingen voor die dag waren niet al te best. Zaterdag dus naar de Loonse en Drunense duinen gefietst. Er werden mistbanken voorspeld, ik hoopte op een mooie zonsopkomst boven de heide, met hier en daar een fotografisch verantwoord mistbankje over het landschap gedrapeerd. Helaas werd ik iets te laat wakker, waardoor ik de zonsopkomst niet zou kunnen halen. Maar ach, een half uurtje later aankomen maakt ook niet zoveel uit.

Helaas had ik er geen rekening mee gehouden dat er onderweg wegwerkzaamheden uitgevoerd zouden worden. Op twee plaatsen werd het fietspad deskundig geblokkeerd door onsympathieke hekken en klauwden graafmachines het asfalt open. Een alternatieve route werd niet bewegwijzerd, ik moest het zelf maar uitzoeken. M'n Garmin wist niet echt raad met de nieuwe situatie, dus het duurde even voordat ik de juiste weg gevonden had.

Ik was hierdoor helaas veel te laat voor de zonsopkomst, en de mistbankjes lieten ook verstek gaan. De paddenstoelen daarentegen waren alom aanwezig, en dat kon ook niet anders na de regens van vorige week.

Heel anders was het afgelopen zondag. De dag startte grijs, de zon probeerde het wel even, maar het werd alleen maar grijzer. Ik hoopte onderweg nog wat mooie beelden te schieten, maar het zat er niet in deze dag.

 

4 opmerkingen: