07 februari 2021

Hoog water

Op het moment dat ik dit zit te tikken is er van winterse speldenprikjes geen sprake meer. De wind giert over de dakpannen en de sneeuw stapelt zich in rap tempo op. In de straat werd her en der een poging gedaan om de stoepjes schoon te houden, maar de vegers en schuivers moesten ten langen leste toch toegeven dat dit dweilen met de kraan open was.

Ik was eigenlijk van plan om vanochtend in de fiets te stappen, maar daar  heb ik toch maar vanaf gezien. Her en der liggen de sneeuwhopen nogal hoog, en mijn fiets is nogal laag, dus dat zal ongetwijfeld uitstappen en zwoegen worden. Tel daarbij op dat de gevoels- temperatuur onder de min tien ligt, en dan hoef je er niet lang over na te denken om toch maar lekker thuis te blijven.

Gisteren ben ik er daarentegen nog wel even uit geweest, om naar het hoge water in de rivier te kijken. Het natuurgebied bij Loevestein was volledig overstroomd, alleen de toevoerweg naar het kasteel stak nog een paar decimeter boven de waterspiegel uit. Verder viel het mij op dat er bijna niemand meer op de been was. Iedereen was zich aan het 'ingraven' voor het aangekondigde winterweer. Het was op dat moment nog moeilijk te geloven dat het er inderdaad aan zat te komen, want het was met zeven graden boven nul bijna lente achtig...
.. en dan nog een foto van de achtertuin zoals deze er nu bij ligt...
4 opmerkingen:

 1. Ha, de ene dag veranderd je fiets bijna in een kano, de andere dag in een bobslee.........;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee, zelfs met mijn (veel hogere) trike vind ik het fietsen door de sneeuw niet leuk meer.
  Gisteren nog wel naar Aalsmeer gereden en terug maar dat kostte me ruim een half uur extra per rit!
  De rolweerstand neemt wel zo ongelooflijk toe dat je volkomen bezweet aan komt -koud heb ik het dus niet gehad :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad. Dat had ik vanochtend ook. Zweten en zwoegen door de sneeuw.

   Verwijderen