11 februari 2021

Koud quarantaine ritje

Vanochtend moest ik er even uit. Ik werk door de lockdown gemiddeld één dag per week op kantoor, en de rest van de dagen thuis. Maar zo af en toe ga ik er even uit. En het mooie weer en de sneeuw is natuurlijk een extra motivatie om er eens vroeg uit te gaan.

Toen ik vanochtend de fiets instapte, gaf de thermometer in de DF -4.5 °C aan. Dat viel nog reuze mee, want er was veel strengere vorst voorspeld. Ik ging over de dijk langs de Merwede richting het oosten. Het viel met de sneeuw op de weg wel mee. Alleen op plaatsen waar boerderijtjes langs de dijk stonden moest ik ineens door een flinke laag sneeuw ploegen.

Eenmaal buiten de stad daalde de temperatuur behoorlijk. Gemiddeld was het min zes / min zeven, en op plaatsen waar een lage mist over de polders hing kelderde de temperatuur naar de -10 °C. Ik had mij warm gekleed en reed met het dakje op, waardoor ik van die sterke temperatuur wisselingen niet erg veel merkte.

Onderweg even gestopt bij de Hooglandse molen, die afgelopen jaar mooi gerestaureerd is. Daarna weer snel naar huis gereden om op tijd te zijn voor de eerste vergadering.4 opmerkingen: