09 februari 2021

Koude bedoening

Na bijna drie dagen van sneeuw wilde ik er wel weer eens uit. Vanochtend was het helder, en dus maar de stoute schoenen aangetrokken en een fietstocht gemaakt.

De binnenwegen in Gorinchem waren nog wel begaanbaar, maar de fietspaden waren sinds zondagmiddag niet meer geveegd. Dus de centimeters die gisteren gevallen waren lagen er nog. Deze centimeters waren in de afgelopen nacht met de stevige vorst aaneengekoekt tot een brosse weerbarstige koek, waar ik met mijn drie wielen maar moeilijk doorheen kwam.

Na drie kilometer ploegen was ik behoorlijk bezweet, en lag ik te hijgen als een oud paard. En dat terwijl mijn snelheid niet boven de twintig kilometer per uur uit kwam. Gelukkig was het vrijwel windstil, en ook nog mooi helder. Tijd voor wat winterplaatjes.

3 opmerkingen:

  1. Ik laat hem maar even een paar dagen op stal staan. De straten hier de woonwijk uit worden helaas niet schoongemaakt. De foto's zijn weer prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen