13 februari 2021

Winters Biesbosch

Het is nog steeds mooi en zonnig buiten. Goed, het is steenkoud, maar aangezien we nogal wat donkere en druilerige maanden achter de rug hebben vind ik dat ik daar niet over moet gaan liggen mekkeren. 

En omdat vandaag de zon lekker scheen ben ik er weer eens uit geweest. Niet naar een gebied waarvan ik verwacht dat er veel geschaatst zal gaan worden, maar een lekker stil ritje door de Biesbosch. 

Het is -8°C vanochtend. In de Biesbosch staat een schrale oostenwind die het er allemaal niet aangenamer op maakt. Maar het is stil, het is zonnig en het is mooi. Dus we gaan niet zeuren.

Alle plassen en vennen liggen er in de vroege ochtendzon stijfbevroren bij. De altijd aanwezige vogels hebben hun heil elders gezocht, dus de auto's met vogelaars zijn vandaag ook afwezig. Ik doe een kort rondje vandaag, want fietsen bij deze temperaturen gaat nogal stroef, en bovendien zijn flinke delen van de wegen en fietspaden bedekt met een ijzige laag sneeuw. Maar mooi was het wel allemaal, vandaag.2 opmerkingen:

 1. Elke keer weer die prachtige plaatjes! Bedankt!
  Grappig trouwens, bij jullie ligt nu meer sneeuw op de weg dan bij ons, doordat we al 4 weken vorst hebben tussen de -5 en -10 is zowat alles van de 23 cm die in januari viel verdampt, sublimering heet dat, als de sneeuw van vaste vorm gelijk in dampvorm in de droge lucht opgenomen wordt.
  Ik fiets dus zoals gewonelijk weer op droog asfalt met spijkerbanden..........

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is inderdaad opvallend. Je ziet hier de sneeuw ook langzaam minder worden, terwijl het toch de hele dag vriest. Komende week wordt het weer +10 dus zal de sneeuw weer snel weg zijn.

   Verwijderen