31 januari 2021

Winterse speldenprikjes

Er is de afgelopen dagen veel regen gevallen, dus was er van fietsen niet veel terecht gekomen. Gelukkig was het dit weekend eindelijk weer eens droog, en op zondag zowaar ook nog eens zonnig.

Op zaterdag een rondje Zaltbommel gedaan. Ik had gehoopt dat de zon zich zou laten zien, maar het bleef de hele rit zwaar bewolkt. Bovendien stond er een erg schrale oostenwind, die het er niet aangenamer op maakte. Zondag was gelukkig beter. Het had lekker gevroren, en de hemel was helder. Deze ochtend stond de Biesbosch op het programma. 

Het was er vrij druk met vogelaars, die zittend in (steeds breder wordende) SUV's de ondergelopen weilanden afspeurden naar allerhande gevogelte. Ik ben altijd extra alert op die gasten, want voor alles wat geen veren heeft hebben ze geen aandacht. Ze rijden links- rechts op de weg, rijden op fietspaden en keren ineens, midden op de weg, hun auto. Misschien moet ik mijn DF de volgende keer volplakken met kippenveren, kijken of dat helpt.

4 opmerkingen:

  1. Mooie weidse vergezichten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Rob, hier groet een nieuwe DF XL 91 je. Mocht je een geheel gele met zwarte wielen zien rijden (en over maandje met gele zomerkap) dan ben ik het. Weer prachtige foto's! Groeten van Arjen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank ! Ik zal naar je uitkijken ;-)

    BeantwoordenVerwijderen