03 maart 2013

Gouden 10 minuten

In de fotografie is het een bekend fenomeen; het gouden uurtje. Kort gezegd is dit de periode rond zonsop- en zonsondergang waarin het licht een mooie warme kleur heeft. Verder hebben we nog het blauwe uurtje. Dit heeft niets te maken met het nuttigen van grote hoeveelheden alcohol, maar dit is de periode dat het licht buiten ongeveer dezelfde sterkte heeft als de straatlantaarns en de verlichting in huis.


Toen ik vanochtend in mijn Quest stapte was het nog gewoon donker. Ik had de dag ervoor twee nieuwe bandjes onder mijn fiets gemonteerd, en was benieuwd naar het rijgedrag. Het was zwaar bewolkt en regelmatig viel er een dichte motregen. Geen weer om over naar huis te schrijven dus.

Deze ochtend had ik mijn pijlen op Kinderdijk gericht. Zo in de vroege ochtend altijd een leuke bestemming, zeker omdat de molens er dan nog toerist-loos bijliggen. Net voordat ik bij Kinderdijk aankwam had ik nog een lichte regenbui gehad, maar toen ik met mijn fiets tussen de molens doorreed brak de zon onverwachts even door, om de omgeving in een prachtig licht te zetten. Normaal gesproken staan er rond deze tijd enkele fotografen geduldig te wachten, maar nu was het stil, op een enkele wandelaar na, met twee onwillige honden kort aan de lijn.

Na tien minuten was het gouden uurtje alweer voorbij. Maar ik heb toch nog een plaatje kunnen schieten.


PS: een andere foto staat op http://robsrx100.blogspot.nl/

3 opmerkingen:

 1. En wat een mooi plaatje , Schitterend.
  Hoe ging nu het rijden met de nieuwe bandjes ?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi Rob,
  Met recht een gouden uurtje. Prachtige plaat.
  Groeten,
  Wim

  BeantwoordenVerwijderen