24 februari 2013

Toch weer winter. Rondje Biesbos.

Ligt het nu aan mij of sneeuwt het deze winter altijd op zondag ? Het begint er wel op te lijken. Ondanks dat ben ik deze ochtend toch nog even op pad geweest. Ik heb sinds kort een nieuwe camera, en zoals zoveel vóór mij heb ik het plan opgevat om elke dag één foto op het web te plaatsen. Omdat ik vorige week zondag lui een foto van een theepot had gemaakt (die ik overigens maar zozo vond), moest ik er deze ochtend maar eens opuit gaan.

Ik in de Quest, camera en handschoenen mee. Wanneer ik om half acht vertrek sneeuw het licht. Eenmaal onderweg neemt de sneeuw intensiteit toe en gaat het fietsen steeds stugger. Op straat ligt maar een laagje sneeuw van twee tot drie centimeter, maar zelfs dat doet de rolweerstand flink toenemen. Gelukkig heb ik de wind vooralsnog schuin in de rug.

Het landschap ligt er mooi en stil bij, zo vroeg in de ochtend. Her en der rijden wat auto's langzaam voorbij. Niet omdat het glad is, maar er zitten hier 's winters nogal wat zeldzame vogels (de zogenaamde wintergasten), en dat trekt natuurlijk een bepaald soort publiek. Turend in de velden, met de blik op oneindig, rijden ze voorbij. Mannen met petten, soms met moeder de vrouw ernaast. Als ze mij passeren zie ik zo'n vrouw nog wel eens haar man aantikken, hem attenderend op een andere rare vogel. Ik kom alleen niet in zijn boekje voor, dus meestal heeft manlief weinig interesse in deze fietsende wintergast.

Het ritje wordt kort deze ochtend. Ondanks mijn bril krijg ik toch regelmatig sneeuw in m'n ogen, en ik kan niet lekker doortrappen. Ik maak wat foto's van het prachtig verstilde landschap en fiets weer huiswaarts.

Ik heb op http://robsrx100.blogspot.nl/ mijn foto dagboek weer bijgewerkt. Hieronder nog wat andere foto's van vanochtend.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten