29 oktober 2006

Horizon verrijkingDoordeweeks rijd ik met m'n auto naar het werk. En in deze tijd is dat nog vervelender dan anders, omdat ik mijn ogen liever van de weg houd dan erop. Er is immers rond dit jaargetijde veel moois te zien, en dat moois bevindt zich in de regel niet op de snelweg. Ernaast liggen echter mooie mistbankjes, staan mooie bomen hun prachtig geel verkleurde bladeren te verliezen, en komt de zon op vanachter een pittoresk wolkenbankje.

Aangezien het al een paar dagen prachtig weer was geweest, waren m'n verwachtingen voor zaterdag hoog gespannen. Toen ik die dag opstond en de gordijnen verschoof, was de lucht grijs en saai. Niks mooie wolkenluchten. Toch maar met de Quest op pad, misschien werd het nog wel beter.

Ik fietste vandaag richting Papendrecht. Er ligt een mooi fietspad langs de A15. Het is rustig, het asfalt is glad en ik voer het tempo op. Ik ben prima hersteld van de lange fietstocht van vorige week en het fietsen gaat eveneens prima. Het dakje is vanwege de dreigende luchten gemonteerd, het belemmert m'n zicht aan de zijkanten behoorlijk, maar zo fotogeniek is het landschap door het bedompte weer vandaag ook weer niet. Fotogeniek ben ik zelf kennelijk wel, want diverse automobilisten gaan naast mij rijden en kijken nieuwschierig naar die vreemde kwast in die rare fiets. Zo doe ik toch nog wat aan horizon verrijking, neem ik aan...

Rond Sliedrecht wordt er her en der aan de weg gewerkt, en word ik gedwongen van m'n mooie fietspad af te wijken. Ik bolder door wat woonwijkjes en steek de A15 over, om daarna de polder weer op te zoeken. De weg is leeg, de hemel echter niet. Het wordt steeds donkerder, en ik zet m'n licht aan. Ik blijf liever goed zichtbaar op die polderweggetjes. Het blijft gelukkig droog.

Als ik bijna thuis ben zie ik aan de accumeter dat een van de accu's leeg is. Het is de eerste keer dat ik dit meemaak. De accu is ongeveer negen maanden geleden voor het laatst opgeladen. Het is een Lithium Polymeer accu met een capaciteit van 5500mAh. Het grote voordeel van Li-Po is de lage ontlading, deze bedraagt ongeveer 3% per maand, terwijl NiMh accus soms wel 30% per maand kunnen ontladen.

Thuis tap ik m'n Garmin Venture leeg en pletter de afgelegde route via GPS Visualizer in een leuk Google-maps kaartje. Weer lekker gefietst

1 opmerking:

  1. Bedankt voor de tip, de gps visualiser is een mooi stukje gereedschap.

    Eduard Botter

    BeantwoordenVerwijderen