15 oktober 2006

Tijd van klussen en tijd van fietsen

De tijd van klussen is nu nagenoeg voorbij. Er moesten nog een paar laatste hobbels geslecht worden en toen was de fiets toch echt af. Een van die hobbels was het op elkaar zetten van de boven- en onderkant van de Quest. Altijd weer leuk werk. Eerst siliconenkit ertussen en daarna de moertjes en boutjes erin. Vooral de twee moertjes achter de stoel zijn slecht bereikbaar; de fiets moet op z'n kant en de monteur (ik dus in dit geval) moet er op zijn beurt weer op z'n kant en overdwars in. Daarna was het tijd voor een van de laatste toevoegsels, de kapjes op de spiegeltjes.



Voor geïnteresseerden: die chromen kapjes kostten 40 euro per stuk. Is dat niet wat veel? Jawel, maar die kapjes zijn alleen verkrijgbaar bij de betere drogist of parfumzaak, het zijn namelijk de dopjes van een flesje DKNY parfum. Als je zo'n kapje koopt, krijg je er dus geheel gratis een flesje parfum bij.



De kapjes passen precies over de standaard Quest spiegeltjes die door Velomobiel gemonteerd worden. Het enige dat ik nog moest doen is er een gaatje in boren (ruim genoeg, zodat ik de spiegeltjes ook nog kan verstellen, altijd handig), en ze met een stuk zwart elektra-tape vastzetten. En hier dus het resultaat:



Als toegift nog een plaatje:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten