06 oktober 2006

Knipperlicht Blues

De afgelopen dagen heb ik met plezier de buienradar mogen aanschouwen. De herfst begint zich eindelijk een beetje warm te draaien en de temperaturen kelderen. Wat deze week echter ook kelderde was mijn humeur. Ik vertel.....

Ben begonnen met het aanleggen van de elekta-aders. Lekker in huis, terwijl de regen zachtjes tegen het zolderraam tikt. Toen alles netjes op lengte gebracht was, de aders netjes ingepakt, en de stekkertjes netjes vast gesoldeerd, ging ik vol goede moed naar de garage om een en ander aan te sluiten en te testen.

Ik laad de spullen in een krat en terwijl ik m'n schoenen aantrek barst er buiten een stortbui los. Geeft niet, de paraplu staat al paraat. Ik spoed mij naar de garage, om daar tot de ontdekking te komen dat het garageplein is opgebroken. Overal liggen tegels. Ook voor de garagedeur. Snel smijt een halve kuub (kan ook iets minder zijn geweest) stenen ergens in een hoek. Als de garagedeur vrij is, ben ik al aardig doorweekt.

Hops, aan de slag maar weer. Kabelbindertjes vastplakken, tie-wrappies erdoor, kabels eraan en stekkertjes aansluiten. Zo, nu alleen nog maar de hoofdstekker in de schakeldoos, de accu eraan en eens kijken of de knipperlichten het doen.

Nakko........

De standlichten doen het, maar als ik de richting aanwijzer een kant opgooi gebeurt er van alles, maar niet dat wat ik wil. Hoe kan dit nou ?!??!? Ik had alles een maand geleden nog getest, en toen werkte alles nog prima!! Ik tel tot 10. Helpt niet. Ik tel tot 34983. Dat lijkt te werken.... Rustig haal ik de schakeldoos los en ga weer terug naar huis om mij over het inwendige ervan te buigen. Het regent nog steeds. Van mij mag 't.

Twee dagen en tweehonderd grijze haren verder ben ik eindelijk achter het probleem. De zon schijnt, de geest is weer helder en de knipperlichtjes knipperen nu weer links, en dan weer rechts, precies zoals ik het wil. Nu alleen nog de koplampen aansluiten en afstellen, en dan kan de kap er weer op, en dan kan ik weer fietsen.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten