02 maart 2006

Exit lampvoet

Zoals al eerder omschreven ondervond ik wat hinder tijdens het schilderen van de polyester lampvoet die ik eerder gemaakt had. Deze voet kwam uit een siliconen gietmal. Verf en siliconen houden niet van elkaar, sterker nog zij stoten elkaar sterk af. Van alles geprobeerd, maar iedere keer als ik een paar laagjes verf op de voet had aangebracht begon het weer; de verf parelde en liep weg. Ik heb de moed even opgegeven en ben begonnen met het maken van een houten lampvoet. Deze voet bestaat uit een aantal op elkaar gelijmde platen triplex, die ik later wil impregneren met polyester om de lamp sterker en stijver te maken.

Ondertussen ben ik internet aan het afstruinen geweest om een geschikte zelfbouw LED-dimmer te vinden. Waarom zelfbouw ? Daarom ! Ik heb natuurlijk al een LED dimmer van Dotlight in Duitsland in huis, maar ik vind het leuker om een zelfgebouwde dimmer te hebben. Heb tot nu toe nog geen hapklare schakeling kunnen vinden....

2 opmerkingen:

 1. Beste Rob,

  Bizon heeft een product, siliconen verwijderaar, dat misschien in staat is de lampvoet schoon te maken. Het is een smerig goedje maar ik heb het wel eens met succes gebruikt.
  met vriendelijke groeten,

  Eduard Botter

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Eduard,

  Bedankt voor je reactie. Heb bij de locale Gamma al lopen zoeken, maar niets gevonden (zal wel een erg klein potje zijn geweest). Ik hou het in ieder geval even in m'n achterhoofd. De nieuwe houten lampvoet is namelijk bijna af, ik ga deze eerst afmaken.

  Groeten,
  Rob Broek

  BeantwoordenVerwijderen