24 maart 2006

Project knipperlicht: deel 1

Op de website van Bastiaan Welmers heb ik een mooie knipperlicht-schakeling gevonden die ik wil gaan gebruiken voor op m'n ligfiets. Eerst maar eens onderdelen kopen. De omschrijving van Bastiaan is meer dan volledig, en dus heb ik geen moeite de juiste componenten te vinden. Het enige dat ik anders doe dan Bastiaan is de printplaat; ik hou niet zo van die gaatjes printplaten. Het wordt al gauw onoverzichtelijk en als iets niet werkt ben je al gauw een hele avond bezig met het nameten van alle draadjes. Ik grijp weer naar het programma Layo en maak er een PCB schema mee. Voordat ik alles in elkaar soldeer prik de componenten eerst op een bordje, om zeker te weten of alles straks gaat werken. En waarempel dat doet het. Ik verbaas mijzelf iedere keer weer. Op m'n werk druk ik het Layo ontwerp af op een overhead sheet. Thuis ga ik weer aan de slag met UV-licht en chemicaliën (zie project accumeter). Nu nog even gaatjes boren, solderen en presto ! Het werkt. Was alles maar zo eenvoudig in het leven.....

Voor de liefhebbers heb ik hier het ontwerp van de printplaat. Het bestand is in te lezen met het gratis programma Layo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten