19 maart 2006

LED Lijstje

Afgelopen dag ben ik wezen nadenken over welke LEDs ik in de voorlamp kan plaatsen. Daarbij heb ik mij even beperkt tot LEDs van 3W of meer, en dan kom ik uit op twee fabrikanten; Lumileds (Luxeon) en Prolight. Even een tabelletje in elkaar metselen.....De meeste lumen per watt krijg je dus met een Luxeon. Nu heeft Luxeon een nieuwe serie LEDs op stapel staan, luisterend naar de naam K2. Weer even een tabelletje (ik kan het niet laten)...Dus..... die nieuwe Luxeon K2 leds zien er qua lichtopbrengst en efficiëntie heel interessant uit. Vooral die S00 is een leukertje, 100 lumen bij 2,5W is een opbrengst van bijna 40 lumen per Watt. Dit is bijna twee keer zo veel als de huidige LEDs. Twee nadelen: de levertijd bij bestelling bij Luxeon is nu (maart 2006) tien weken. Nadeel twee, ik kan op dit moment nog geen armaturen vinden die de lampjes kunnen huisvesten. Voordeel: ik moet nog een half jaar op m'n fiets wachten (is ook een nadeel eigenlijk). Zucht...

1 opmerking:

  1. Je zou ook eens kunnen kijken op http://www.dotlight.de/shop/index.php/cPath/220

    Met een beetje mazzel is de levertijd daar een stuk korter dan bij Luxeon rechtstreeks.

    Overigens: ik heb warmwit nog niet in hogere vermogens gezien dan 1W

    BeantwoordenVerwijderen