27 maart 2020

Kinderdijk gesloten


In alle vroegte kruip ik deze ochtend in de fiets. De zon komt vandaag om half zeven op, en het kost mij ongeveer een uur om naar Kinderdijk te fietsen. Met warm weer gaat dit uiteraard veel sneller, want dan zijn lichaam en fiets beter op temperatuur.

Maar de temperatuur is niet aangenaam deze ochtend. Er ligt ijs in de sloten, en er staat een dun oostenwindje. Gelukkig heb ik die wind mee, dus daar klaag ik voorlopig niet over. Lenzen in de fiets, sportdrankje mee, en we gaan op weg.

Bij Kinderdijk aangekomen is het er stil. Rond deze tijd van de dag is het natuurlijk altijd rustig, maar vandaag lijkt de rust anders. Er staan twee fotografen, een vrouw laat haar hond uit. In de wei is het een stuk drukker; ik hoor scholeksters en grutto's. Hoog in de lucht is zelfs een veldleeuwerik aan het zingen. Die vogels doen mij altijd denken aan warme zomer middagen, wanneer de pollen van het bloeiende gras in de neus prikken. Maar vandaag is het fris, en bloeit er nog niet veel. Er bloeien wat dotterbloemen langs de rietkraag, en wat katjes in de wilgen, en dat was het wel.

Maar mooi is het wel. Geen kunstzinnige gedrapeerde mistbankjes, maar ook zonder mist is Kinderdijk de moeite van een (koude) fietstocht waard.


Kinderdijk was dan weliswaar gesloten, maar dat geldt alleen voor toeristen die een kaartje willen kopen voor een rondvaart. Ik heb mijn eigen boot mee, weliswaar met wielen, en niet helemaal waterdicht, maar toch....3 opmerkingen:

 1. Dag Rob,

  Schitterende foto's,bedankt.

  Bert

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wel Rob, je hebt jezelf weer overtroffen! Schitterende foto's! Bedankt weer, ook namens Ina!

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi Rob
  Ik vroeg me al af, het is toch een doorgaand fietspad, is toch niet nodig omdat af te sluiten, dan moeten de fietsers door de stad

  Groeten, André

  BeantwoordenVerwijderen