16 maart 2020

Gouden ochtend

Al een aantal dagen werk ik zoals vele andere Nederlanders noodgedwongen thuis. Dat gaat op zich prima, maar ik mis het contact met collega's. Maar vooral mis ik het contact met de buitenlucht. Hoewel mijn dagelijkse fietstocht naar m'n werk maar een minuut of tien duurt, en hoofdzakelijk door de bebouwde kom voert, doet een beetje lichaamsbeweging en wat frisse lucht in de ochtend en de middag mij goed.

Daarom heb ik vanochtend besloten om wanneer het weer  lekker is, gewoon een klein fietstochtje van een uur te maken. Lekker even het hoofd in de wind en de benen strekken.

Het was nog mistig en schemerig toen ik vertrok, maar eenmaal in de polder aangekomen zorgde de zon en de mist boven de weilanden voor een prachtig begin van de dag. En dat had ik in deze onzekere tijden even nodig.

5 opmerkingen: