07 april 2013

Heel voorzichtige lente

Vanochtend er in alle vroegte opuit voor een ritje naar Kinderdijk. Het is mistig en de temperatuur zwerft rond het vriespunt, maar het is windstil. Gisteren twee nieuwe DV7 binnenbandjes gemonteerd, die passen beter in de F-Lite's dan de smalle binnenbandjes die er eerder in zaten.

Vissers bij kinderdijk
Het is stil onderweg, op de dijk bij Kinderdijk kom ik de eerste mensen tegen. Een handvol vissers, stevig ingepakt tegen de kou, is bezig de lijntjes uit te gooien. De vissen willen nog niet erg happen, zelfs zij slapen nog denk ik. Bij de molens doemen tot mijn verrassing ineens een flinke berg toeristen op. Zo te zien een buslading of drie. Het toeristenseizoen is kennelijk begonnen. Wanneer ik langs rijd worden er aarzelend wat fototoestellen getrokken, ook deze gasten zijn nog niet helemaal wakker. Ik stop even verderop en maak wat foto's:

 
Kinderdijk in de mist
Kinderdijk in de mist
Voor de toeristen misschien niet zo mooi als een molen met blauwe lucht, maar ik vind het prachtig. Even verderop staat een fotograaf in z'n eentje, driepoot opgesteld, kamera in de aanslag. Maar de molens die hij wil fotograferen zijn nog in een dikke mist ingepakt. Ik passeer ook deze man, we groeten elkaar vriendelijk, terwijl hij zich al ijsberend warm probeert te houden.

Even verderop stop ik op een rustig plekje langs het water en verorber wat chocola. Ik kijk om mij heen. De lente laat zich ondanks de kou van de afgelopen maand dan toch eindelijk aarzelend zien. Een enkel klein hoefblad boven het bruine gras, en een grauwe gans met jongen in het water, nog nauwelijks droog achter de kleine oortjes.
2 opmerkingen:

  1. die ijsberende fotograaf wachtte zeker op een moment voor een nog mooiere foto maar voor mij zijn die 2 met die molen schitterend , vooral die ene met die weerspiegeling van de boom in het water.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank. Ik vond het zelf ook een geslaagd plaatje.

    BeantwoordenVerwijderen