30 april 2009

Fiets eindelijk afGisteren was het dan eindelijk zover; na weken van bedenken, ontwerpen, zagen, boren, schroeven, knippen, solderen en plakken is mijn fiets rijklaar. Hieronder een lijstje van wat ik allemaal gedaan heb:
 • nieuwe koplampen
 • nieuwe schakelkast en signaal lampjes, zodat ik kan zien wat ik in- en uitgeschakeld heb
 • overtollige bedrading ingekort en wat netter weggewerkt
 • de schakelaar voor de richting aanwijzer wat dichter naar het stuur verplaatst
 • nieuwe plek voor m'n twee accu's
 • vervanging voor de siliconen-kit tussen de boven- en onderkant van de Quest.
Over die koplampen zal ik later nog verder uitwijden, de rest spreekt voor zich. De siliconen-kit heb ik bij wijze van test vervangen door zelfklevende tochtstrip, omdat ik het zat was om iedere keer als de bovenkant van de Quest eraf moest al die siliconen resten te verwijderen. Op zich werkt het idee goed, maar de tochtstrip laat zich maar tot ca 2mm samendrukken, waardoor een toch wel grote kier tussen boven- en onderkant zichtbaar is. Geen onverdeeld succes dus.

En de accu's ? Die lagen altijd op de vloer van m'n fiets heen en weer te hobbelen, en regelmatig zaten de snoeren klem onder de scherpe rand van het stoeltje. Ik heb ze nu tegen de achterkant van datzelfde stoeltje geplakt, foto's volgen nog.

Omdat ik een paar weken lang niet gefietst heb, en het werkelijk schitterend weer is, én ik over een maand weer naar de verjaardag van m'n moeder ga, gooi ik er bij wijze van training maar gelijk een lange fietstocht tegenaan. Ik heb bij tot doel gesteld om 100 km te gaan fietsen, dat moet makkelijk kunnen.

Ik doe het rustig aan, maar zelfs in dit bezadigde tempo haal ik nog regelmatig racefietsers in. Altijd leuk. De natuur ligt er op z'n mooist bij; scherm- en andere bloemen schuiven op ooghoogte voorbij, de bloemenlucht is zo af en toe overweldigend. Ik rijd langs de Merwede richting Zaltbommel, en daarna richting Beesd. Ik maak een panorama foto van de fiets op een appeldijkje. Een man op leeftijd passeert en roept mij al fietsend iets toe. Ik versta er geen moer van, maar aangezien de vent gewoon doorfietst, verwacht hij ook geen antwoord denk ik. De omgeving boven Beesd is erg mooi, ik kom hier veel te weinig eigenlijk.

Na Leerdam ga ik weer richting Gorinchem. Omdat de kilometerteller nog op 80 staat, maak ik een wijde lus en ga ik via de noord-oever van de Merwede weer richting Gorinchem. Wat mij hier ineens opvalt dat hier verschillende Koninginnedag-vlaggen halfstok hangen. Ik ben nog totaal onwetend van het drama dat zich een paar uur geleden in Apeldoorn heeft afgespeeld, en verbaas mij erover dat die mensen kennelijk niet goed kijken als zij de vlag uithangen.
Als ik thuis het verschikkelijke nieuws van mijn vriendin verneem, geeft dit een flinke domper over deze prachtige dag.


De afgelegde route, precies 99,4 km.

2 opmerkingen:

 1. mooi tochtje he gereden:P
  ja echt een domper die dag !!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gaaf die panoramafoto! Er lijkt iets niet in orde met het perspectief (of zo) waardoor er 'n soort dieptewerking ontstaat...Jemig de pemig.

  BeantwoordenVerwijderen