26 november 2006

Winderig weekendStond het vorige weekend in het teken van de regen, dit weekend was het de wind zijn invloed deed gelden. Vooral zaterdag was het winderig, en dat kwam mij goed uit. Tijdens voorgaande ritten heb ik namelijk regelmatig last gehad van het loswaaien van het Quest-dakje. Vooral bij zijwind wilde dit wel eens gebeuren. En als je dan ook nog de kap erop hebt, ben je niet snel genoeg om het ding op te vangen. Tot nu toe heb ik mazzel gehad, maar dat ding belandt nog eens in een sloot, en het fietst niet lekker met een druipnat dakje op de fiets, terwijl de algen en het kroos langzaam langs je ruggengraat naar beneden glijdt.....

Dus ben ik na wat denkwerk afgelopen zaterdag bezig geweest met wat winderige experimenten. Het plan is om twee 'scheerlijnen' aan de achterkant van het dakje te bevestigen, want in het plaatsen van extra klittenband op de Grote-Smurfenmuts zie ik geen heil. Om die scheerlijnen te bevestigen heb ik bij Ymte wat drukknopjes besteld. Mocht een en ander geïnstalleerd zijn en ook nog werken, dan volgt natuurlijk nog nader bericht....

Zondag was de wind wat afgezwakt, en werd het tijd om een trapaktie te gaan ondernemen. Deze ochtend is Zaltbommel aan de beurt. Er loopt een mooie route over de dijken langs de Merwede, die Astrid en ik 's zomers wel eens fietsen. Als ik de dijk op stuiter blijkt de wind toch nog stevig is, en ik ben blij dat ik het dakje in de garage heb laten liggen; kroos hoort in de sloot, en niet in m'n bilnaad.

De wind komt pal uit het zuiden, dus op de heenweg krijg ik de wind aan stuurboord, en op de terugweg komt deze van bakboord. De Quest blijft gelukkig goed op koers en heeft er weinig last van. Eenmaal over de brug bij Zaltbommel schiet ik een plaatje en loef ik op naar het westen. De zon breekt door en mooie vederwolken verlevendigen de diepblauwe hemel. De temperaturen doen bijna zomers aan. Kortom: het is weer prettig fietsen vandaag. En als ik thuis kom is het tijd voor eitjes en beschuit....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten