19 november 2006

Biesbosch en BezoekHet is zondag. Als ik uit het raam kijk, dan zie ik bij ons op de stoep een mooie gele Quest staan. Die fiets is niet van mij, maar van Rob Jansen. Hij was op reis van Nijmegen naar Utrecht en had er wel een omweg van 30km voor over om naar de modificaties aan m'n fiets te kijken.

Het heeft de hele zondag ochtend geregend, maar daar had Rob met z'n nieuwe dakje vandaag geen last van. Wij verwelkomen hem met koffie en koek en gaan daarna m'n Quest bekijken. De fiets wordt betast, besnuffeld en bekeken. Rob heeft plannen voor richtingaanwijzers en een ingebouwde koplamp boven de lasnaad en doet bij mij wat inspiratie op. Daarna weer snel naar binnen, want de regen druilt maar door, en binnen zijn er broodjes met soep. We versterken de inwendige mens, praten over koetjes en kalfjes, kortom; het is gezellig. Maar daarna moet Rob weer verder op z'n tocht. Het is inmiddels droog geworden, en zo af en toe kijkt de zon schuchter vanachter een wolkenveld.Heb ik zelf dit weekend nog gefietst? Jawel! Op zaterdagmiddag heb ik een mooie fietstocht door den Biesbosch gemaakt. Het weer was mooi, de lucht was helder, en de vergezichten waren prachtig. Verbazend hoe mooi Holland zo dichtbij de randstad kan zijn. Eindeloze boeren akkers, een enkel verstild weggetje en her en der een dijkje om het nat van het droog te scheiden. Daarboven een lege hemel met mooie sluierwolken die de leegte en stilte nog eens extra benadrukken. En door dat landschap fiets ik met m'n Quest....

1 opmerking:

  1. en door dat landschap fiets ik met mijn Quest .... Horizonvervuiling !, zou Bram Moens zeggen ;-) Ach ja, weet hij veel, ik snap precies wat je bedoelt !

    BeantwoordenVerwijderen