10 juli 2006

Knutselen, knutselen en knutselen.

Afgelopen dagen druk bezig geweest met allerhande projecten rond de Quest. De levering komt met rasse schreden dichterbij, dus ik moet er een tandje bijzetten om het een en ander op tijd af te krijgen.

Ten eerste, de koplampen. Van Conrad had ik enkele plaatjes spiegelpolystyrol gekocht (Bestnr.: 297550 - 89 ) Deze plaatjes hebben een mooie spielellaag en zijn mooi flexibel, en wil ik gaan gebruiken voor de bekleding van de binnenkant van de koplampen. Gisteren twee van die plaatjes gemonteerd, en daarna de ruitjes ervoor gezet. Helaas, de epoxy-ruitjes zijn dermate geel dat je de indruk krijgt door een glas oudewijfen-thee te kijken. Niet echt de look die ik hoop na te streven. De ruitjes heb ik dus even in de mottenballen gelegd, en dus kan ik op zoek gaan naar een alternatief. Van Ton Bosma kreeg ik eerder de tip om eens bij Aff-Materials te kijken. Zij hebben een PU- hars luisterend naar de veelbelovende naam Crystal Clear, die behalve dus kristal helder ook nog slagvast moet zijn. Gisteren heb ik van dit goedje dus maar een pot besteld. Kijken of het hiermee wel gaat lukken. Verder moet ik nog een probleem met de spiegelpolystyrol zien te overwinnen; het spul is extreem krasgevoelig. Misschien dat een laag DD-lak hier uitkomst biedt.

De montage van de elektro vordert gestaag. Het ziet ernaar uit dat ik alles in de montagekast ga krijgen. Hier had ik echter ook weer te maken met een tegenslag. Toen ik een stuk van een printplaat afdremelde (is dit al een erkend werkwoord geworden ?), vielen alle schroefjes uit de printplaat connectoren. Die connectoren waren van een goedkoper type, en ook hier gaat de regel 'goedkoop is duurkoop' op. Als de schroefjes zo snel lostrillen wil ik ze zometeen niet in de Quest hebben. Dus alles losgesoldeerd en de draadjes direkt op de printplaat gesoldeerd.

Wordt vervolgt......................

Overigens ziet m'n bureau er na een paar uurtjes knutselen er als volgt uit:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten