01 juni 2006

Nieuwe lampjes

Dotlight heeft wat moeilijkheden met het leveren van de door mij bestelde LEDs. Ik heb ze gevraagd om in ieder geval een deel van de bestelling te verzenden, zodat ik weer verder kan met knutselen. Dus deze week kwamen de voedingen, de LED-dimmer en één nieuwe Luxeon K2 binnen. Met de K2 ben ik gelijk aan de slag gegaan. De LED is niet zo eenvoudig hanteerbaar als de meer gangbare Luxeon 1 en 3W star modellen, en dit komt door het ontbreken van het aluminium plaatje waarop die LEDs gemonteerd zijn. Via eBay kwam ik echter in contact met een Nederlander die losse montage-onderdelen voor LEDs verkocht, waaronder montage-platen en lenzen. En dus had ik het een en ander bij hem besteld.

De plaat biedt plaats voor drie LEDs en is 45 mm in diameter. Ik ben van plan om er twee K2 LEDs en één knipperlicht op te monteren. De lens is van verchroomd plastic en heeft een diameter van 15 mm. Helaas past de lens niet op de nieuwe K2 LED, maar nadat ik wat tekeer ben gegaan met een mesje weet ik de twee toch passend te krijgen. Voordat ik de K2 op de plaat soldeer breng ik nog even wat warmte geleidende pasta aan. Daarna de lens erop, de voeding eraan en de spanning erop. En ja hoor, er komt een flinke bundel licht met een hoek van 10 graden uit het lampje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten