25 mei 2006

Allerlei ontwikkelingen.

De bestelling bij Dotlight ondervindt wat vertraging, en dus ligt het werk aan de knipperlichten even stil. Ikzelf zit daarentegen amper stil; er zijn weer allerhande ontwikkelingen op het Quest front.

Ten eerste; het bezoek aan de Cycle Vision 2006. Het was net zoals het voorgaande jaar koud en winderig, met dit verschil dat het dit jaar nog wat kouder, winderiger en vooral natter was. Doordat ik het afgelopen jaar diverse blogs van mede-liggers gevolgd had, kwamen de namen van de deelnemers mij nu niet meer onbekend voor, en op deze dag kon ik er dan ook de gezichten bij plaatsen. Velomobiel had een Quest staan waarvan de bovenkap verwijderd was, en zo kon ik mooi wat inspiratie op doen voor het volgende project; de 'Hubert Sundi' koplampen. Mijn ontwerp echter wordt niet zo uitbundig als dat van Hubert, maar ik hou het bij twee relatief kleine ronde koplampen die ik boven de lasnaad plaats. De diameter wordt ongeveer circa plus-minus tien centimeter.

Probleem is echter dat ik voor het maken van die koplampen wel enkele metingen moet verrichten, en waarschijnlijk ook een mal moet maken. Nu was ik in eerste instantie van plan om daarvoor naar Dronten af te reizen maar het gelukkige toeval wil dat ik op mijn werk in Nijmegen zo af en toe een gele Quest over het terrein zag schuiven. Ik kon er niet achter komen van wie deze fiets was, dus heb ik op een gegeven moment maar een briefje achter gelaten. De fiets bleek van Rob Jansen te zijn. Rob heeft ook een aantal aanpassingen aan zijn fiets op het programma staan, en ik mocht zijn fiets even 'misbruiken' voor wat metingen en het maken van een mal. Gewapend met plastic zak en gips heb ik vervolgens in het fietsenhok een afdruk gemaakt van de plaats waarvan ik denk dat ik de lampen ga plaatsen. Door de kou hardde het grips een stuk langzamer dan normaal, maar na een uur kon ik de zak verwijderen. (bij deze alsnog bedankt Rob).

De volgende stap wordt een bezoek aan Polyservice in Capelle a/d IJssel. Voor het fabriceren van de koplampen heb ik namelijk nog wat glasmatjes, heldere giethars en siliconen rubber nodig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten