04 februari 2006

Erste lieferung angekommen

De eerste levering van de bestelde spullen is aangekomen. Vanuit Duitsland (Dotlight) zijn de volgende attributen gearriveerd:
  • Luxeon Star wit,1W.
  • Highpower LED geel, 1W
  • Highpower constant current source (380mA)
  • LED Dimmer
  • Fraen Elliptical Beam LED behuizing
Deze onderdelen wil ik deels gaan gebruiken in de koplamp die ik op het trekhaak-punt wil monteren. Het was mij namelijk opgevallen dat er nogal wat Questers zijn die (bijna) aanrijdingen hadden omdat zij in de bebouwde kom niet op tijd gezien werden omdat zo'n Quest nu eenmaal nogal laag is. Een Quest is 87 cm hoog, de gemiddelde autodeur meet (tot aan het raampje) ongeveer één meter. Die dertien centimeter wil ik overbruggen met een lichtend oog aan een steeltje, wit van voor, rood van achter. Dit oog moet dan op de trekhaak-punt direkt achter de hoofdsteun komen. Vandaar dus deze bestelling.

De oplettende lezer zal echter nog twee onderdelen opmerken die niet in dit rijtje passen; de gele LED en de dimmer. Om met het laatste te beginnen: standaard 3W Luxeons geven veel licht, maar voor stadsverkeer zijn ze eigenlijk te fel. Om mijn stadse medeweggebruikers te vriend te houden wil ik gaan proberen of een LED dimmer een mogelijkheid is. Ten tweede, de gele led. De standaard knipperlichten op de Quest worden overdag niet goed gezien. Maar een 1W geel Luxeon lampje ziet iedereen (zojuist getest, heb nog vlekken voor m'n ogen). Ga eerdaags testen hoe een-en-ander werkt. Hieronder een foto van het kwartet. Met de wijzers van de klok mee: de dimmer, de gele 1W LED, de 380mA voeding en de witte 1W Luxeon LED.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten