18 januari 2021

Garmin uitdagingen

Ongeveer een jaar geleden overleed mijn oude Garmin fietscomputer. Sindsdien rijd ik met een Garmin Edge Explore, en naar volle tevredenheid mag ik wel zeggen. Er zitten leuke functies op die ik niet graag zou willen missen. Zo hoef ik mijn vriendin niet meer te vertellen waar ik nu weer naartoe ben gefietst, zij volgt mij met de track en trace functie. En wanneer ik thuis ben kijken we vaak via de Garmin Connect website samen naar de route die ik afgelegd heb. Een andere functie die ik veel gebruik zijn de maandelijkse 'uitdagingen' die Garmin uitdeelt. De eerste opdracht van dit jaar is de 505 mijl aan fietsactiviteiten die ik in de eerste drie maanden van dit jaar geregistreerd moet hebben. Nu is dat 812.8 km. Dat klinkt veel, maar uitgesmeerd over drie maanden is dat makkelijk te doen.

Een andere uitdaging is de "January Ride to 200". Ik moet tussen 10 en 23 januari dus tweehonderd kilometers hebben afgelegd. Nu is januari voor mij altijd de maand waarin ik het minst fiets. Koud, regen, donker, wind. Nee, dan fiets ik niet graag. Maar nu had ik een extra stok achter de deur. Dus 'moest' ik er zondag ochtend toch even uit om de benodigde meters te halen. 

Een rondje Moerdijk brug dan maar. Dat is een rustige route. De vers gevallen sneeuw van gisteren was al lekker aan het weg dooien, en het was gelukkig ook niet glad onderweg. Na een enkel buitje aan het begin van de tocht werd het droog, en een uurtje later brak zowaar de zon door. 


De teller staat nu op 185.7 km. Vóór aanstaande zaterdag moet ik dus nog 14.3 km gefietst hebben. Dat wordt dan waarschijnlijk een Corona-ritje.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten