10 januari 2021

Koud Kinderdijk

Afgelopen zaterdag was het voor het eerst sinds weken, mooi weer. Even geen zwaar bewolkte hemel, motregen, gewone regen of plensbuien. Gewoon een heldere lucht met een lekker zonnetje. Natuurlijk was het fris, maar daar gaan we niet over zeuren. Naarstig volgde ik de weerberichten voor het komende weekend, en op vrijdag avond gaf ik mijzelf groen licht. Handschoenen mee, muts op en  de camera in de DF. Ik had de afgelopen weken tijdens mijn bewolkte fietstochten gemerkt dat fietsen met het dakje in de winter een stuk aangenamer en warmer is dan zonder, dus ook dat attribuut ging op de fiets.

Ik erop uit. Het vroor aardig buiten en het was uiteraard nog donker. Eenmaal onderweg kwam ik erachter dat ik mij een uur vergist had in de tijd van zonsopkomst. Dus ik moest mijn route wat aanpassen om niet in het donker tussen de molens te moeten dauwtrappen en blauwbekken. Ik fietste dus met wat extra lussen door de polder, en zo kwam ik op plekken die mij niet zo bekend voorkwamen, maar toch de moeite waard waren.

Zo reed ik langs de Hofwegse molen in Bleskensgraaf. De molen stond in het donker mooi pittoresk te wezen langs de Graafstroom.

 

Even  verderop stond de Hervormde kerk van Bleskensgraaf zich te spiegelen in het stijf bevroren water van de rivier.

... en weer wat verder was daar de Wingerdse molen.Bij kinderdijk aangekomen was het druk met fotografen...

.. en dat was natuurlijk begrijpelijk. Voor het eerst in weken was het in het weekend weer eens mooi weer, en dan ook nog met een mooi ijslaagje in de sloten, en rijp op de velden.


 


3 opmerkingen: