21 mei 2020

In vliegende vaart naar Kinderdijk

Gisteren ochtend werd ik vroeg wakker voor een sanitaire stop. Met een lodderig ook keek ik naar buiten. Het was schemerig, maar helder. Op zich geen verrassing, want helder is het de laatste weken altijd geweest, en schemerig is het altijd op dit vroege uur van de morgen. Zou ik gaan fietsen om de zonsopkomst bij Kinderdijk te gaan zien ? Neu, het bed is even lekkerder. Ik kruip weer onder de wol....

..... tien minuten later ben ik nog klaar wakker. Zou ik toch ? Hoe laat komt de zon eigenlijk op vandaag ? Ik ga er weer uit en raadpleeg internet. Zon op: 5:39. Hoe laat is het nu ? Kwart voor vijf. Hmm, als ik nu in de fiets spring en heel hard doortrap, haal ik het nog net. Doen ? Ja !

Drinken mee, camera mee, fietsen maar. In de polder hangen mistbanken boven de velden. Dat is mooi. Het is helder. Dat is ook mooi. Ik heb het tempo er goed in zitten, ik ga dit halen. Ter hoogte van Papendrecht zie ik het fietspad geblokkeerd. Men is daar bezig met wegwerkzaamheden die al een paar maanden duren. Tot nu toe kon ik er altijd langs, maar nu staat er een betonnen afscheiding over de weg en het ernaast gelegen fietspad. Hier is geen doorkomen aan. Omweg dan maar. Naar links door Papendrecht of door de polder ? Ik kies voor de polder.

Al vrijwel direct rijd ik een mistbank in. Normaal gesproken oriënteer ik mij op het landschap, maar dat is nu onmogelijk. Op het gevoel navigeer ik door de dikke soep. Rechts van de weg passeren een tweetal molens die mij niet bekend voorkomen. Ik rijd langs een nogal drukke N-weg richting het noorden. Op zich niet echt de goede richting, maar ook niet de verkeerde. Wanneer plots de mistbank ophoudt herken ik de omgeving weer. Links het fietspad op, en dan is het nog acht kilometer.

Om kwart voor zes kom ik bezweet bij Kinderdijk aan. Na de eerste foto's genomen te hebben schuift de zon achter een wolkenbank die uit het westen komt aanzetten. Vier fotografen staan een beetje beteuterd te kijken. Geen stralende zonsopkomst vandaag. Maar mooi was het wel.

5 opmerkingen:

 1. Briljant verhaal en weer super foto's

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Worden die foto's nou nog steeds mooier? Niet te geloven deze keer ook weer! Inderdaad superfoto's!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank. Ik had geluk met het weer. Maar de zon komt elke dag komt steeds vroeger op. Het zal de komende maanden wel moeilijker worden nog vroeger op te staan ;-)

   Verwijderen