16 januari 2020

Plaats voor Garmin Edge Explore

De afgelopen dagen ben ik bezig geweest met het ontwerpen van een houder voor mijn nieuwe Garmin. Ik begon met navigeren met een Garmin Colorado, maar die is inmiddels overleden. Dit apparaat zat aan een beugel rechts naast het stuur. Dit beviel prima. De nieuwe Garmin moet echter 180 graden gedraaid worden om deze op de beugel te kunnen vastzetten, en dat lukt niet met een beugel naast het stuur, omdat de remkabels dan in de weg zitten.

Ik zou het apparaat natuurlijk op een van de wielkasten kunnen monteren, maar op de linker wielkast zit de fietscomputer, terwijl op de rechter wielkast het kastje voor de elektronica zit. Tijd voor een andere oplossing dus, en dat werd een beugel op het stuur, over de remkabels heen. Nu ben ik in het gelukkige bezit van een 3D printer, en deze heb ik eens aan het werk gezet voor mijn velomobiel.Het ontwerp is vrij simpel en bestaat uit twee delen: een houder voor de Garmin beugel, en een voet die op de fiets wordt gezet met twee tie-wraps. De zwarte Garmin beugel schuift precies in de houder, waarna deze met vier M3 schroefjes op de voet gemonteerd kan worden. Het geheel wordt dan over de remkabels geschoven en op het stuur vast gezet. Voor de liefhebbers: ik heb de 3D bestanden op Thingiverse gezet. De voet heb ik ontworpen voor een Quest, maar moet volgens mij zonder problemen op veel andere modellen passen.

.... En toen moest er natuurlijk een proefrit gemaakt worden. Met Komoot had ik van tevoren een leuke route uitgezet naar de Loonse en Drunense duinen. De tocht ernaar toe was koud, donker en winderig. Maar toen ik bij de duinen aankwam brak de zon door.....

1 opmerking:

  1. Handig zo'n 3-D printer! En zoals gewoonlijk prachtige foto's!

    BeantwoordenVerwijderen