10 januari 2020

Donkere dagen


Statistisch gezien worden de eerste drie weken van het nieuwe jaar als de meest sombere ervaren. Dit is in ieder geval in Nederland het geval, en dat is niet zonder reden. De feestdagen zijn voorbij en de eerstvolgende vrije dagen komen pas in maart / april. Daarbij komt nog dat het weer niet mee kan spelen. Zo ook nu. Tijdens de oliebollentocht konden we nog genieten van een bleek zonnetje, maar nu is 'somber' het motto van de dag. Regen, mist, laag hangende bewolking tekenen de eerste dagen van 2020. Gelukkig waait het niet hard, anders kwam er van fietsen ook niet veel terecht.

Afgelopen weekend heb ik een ritje gemaakt naar Kinderdijk. Niet zozeer omdat ik verwachtte daar een fraaie zonsopkomst aan te treffen, maar meer om mijn nieuwe GPS te testen. Na de problemen met mijn elf jaar oude Garmin Colorado tijdens de laatste fietstocht heb ik mijzelf een Garmin edge explore aangeschaft. Ik merk dat er in die elf jaar op gebied van fiets navigatie een hoop verbeterd is. Wat een verademing !

Onderweg maak ik wat foto's van het landschap. Toch wel weer mooi die natte straten in het donker. Het natrium licht van de plantenkassen in de omgeving zorgde voor wat extra sfeer in deze donkere dagen na kerst. Maar ik heb toch liever een zonnetje eerlijk gezegd šŸ˜„.1 opmerking: