09 juli 2007

As-pas

Enige weken geleden maakte ik melding van de flinke herrie die mijn fiets maakte. Ik had het probleem toen opgelost door de achteras te demonteren en het bewuste stuk ijzer van een nieuwe smeerlaag te voorzien.

Nu kreeg ik van Ymte een reactie op dit bericht. Omdat niet iedereen zo'n reactie ziet (ik in ieder geval niet), heb ik hierbij het mailtje nog eens geplaatst (knip....plak)

Dag Rob (en andere bloggers en bloglezers)

Je kunt je technische vragen ook gewoon bij ons kwijt hoor. Het probleem met je achteras is waarschijnlijk dat de passing te ruim is. De achterassen die we hebben gebruikt zaten een paar honderdste mm onder de opgegeven maat. Dat kan heel lang goed gaan, maar door de te ruime passing kan het lager gaan inlopen op de as waardoor het geluid ontstaat. Smering is dan symptoombestrijding. We hebben nieuwe assen gemaakt met nikkelcoating die precies aan de maat zijn (lichte perspassing, met een rubber hamer kun je de as voorzichtig door de lagers tikken). Je kunt een keer langs komen om je as te (laten) vervangen, we kunnen hem ook opsturen. Groeten, Ymte, Velomobiel.nl


Groeten, Ymte

Einde knip....plak.

Per ommegaande heb ik Ymte gevraagd om het gewraakte onderdeel op te laten sturen. Vandaag is de as aangekomen. Dat wordt weer klussen. U hoort nog van mij....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten