19 juni 2007

No more Go-Go

Aan alles komt een eind, en dus ook aan mijn ongeregelde fietstochten van Gorinchem naar Gouda (m'n zelfbenoemde Go-Go tochtjes). Hoe dat zo Rob, zult u zich afvragen ? Nou dat zal ik nu uit de doeken doen:

Ik zit nu al zo'n negen jaar in de IT. Mijn werkgever zond mij uit naar diverse klanten in heel Nederland. De ene keer in Apeldoorn, dan weer in Leiden, en soms ook wat dichterbij, zoals nu in Gouda. Ik fiets (en 'auto') nu zo'n half jaar lang heen en weer tussen Gorinchem en Gouda, maar het ziet ernaar uit dat aan deze pret een eind gaat komen. Dan moet ik weer met de auto, de file in, bij voorkeur lang onderweg, vroeg weg, en laat thuis. Daar komt nog bij dat diverse verkeersgoeroes orakelen dat wij naar een totaal verkeers-infarct toerijden, dus de vooruitzichten worden er niet echt veel beter op.

Om kort te gaan, ik was op zoek naar een andere baan, en dan het liefst een met een korte reistijd. En die baan had ik snel gevonden. En het mooie is; ik hoef maar tien minuten te fietsen. Maar 'elk voordeel heb z'n nadeel'; ik hoef maar tien minuten te fietsen. Zo'n afstand is niet interessant met een Quest, dan ben ik elke dag zowat langer bezig met in- en uitstappen dan met fietsen. Dit houdt dus in dat ik heel wat minder fietskilometers zal gaan maken de komende tijd.

Maar als ik even een korte rekensom maak: per dag ben ik nu ongeveer drie uur onderweg naar m'n werk (ongeacht of ik nu met de fiets of met de auto ben). Er gaan circa ongeveer plusminus pak-en-beet tweehonderd werkdagen in een jaar. Drie keer tweehonderd maakt zowat zeshonderd uren extra vrije tijd per jaar. En die tijd kan ik dus 'nuttig' gebruiken door wat meer te fietsen. Goed, het gaat dan wel om recreatief fietsen, maar daar is niets mis mee, en zeker niet in zo'n lekkere fiets als de Quest.

U hoort dus nog van mij.....

4 opmerkingen:

 1. Je kan ook met een omweg naar je werk rijden. Dan kom je toch aan je kilometers en ben je tegelijk nuttig bezig.

  groeten van Eduard Botter

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd met je nieuwe baan.

  Minder (verplicht) fietsen maar wel meer vrije tijd. Dus meer tijd om te fietsen en de fiets op te knappen.

  Wel oppassen dat je er niet lui van wordt en het hele weekend alleen maar thuis op de bank hangt.
  Hoewel ... met z'n tweeën kan dat ook best eens gezellig zijn ;-)

  Groeten, Rob

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Naamgenoot,
  Moet ik inderdaad op gaan letten: minder op de bank en achter de computer (zoals nu dus ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag Rob (en andere bloggers en bloglezers)

  Je kunt je technische vragen ook gewoon bij ons kwijt hoor. Het probleem met je achteras is waarschijnlijk dat de passing te ruim is. De achterassen die we hebben gebruikt zaten een paar honderdste mm onder de opgegeven maat. Dat kan heel lang goed gaan, maar door de te ruime passing kan het lager gaan inlopen op de as waardoor het geluid ontstaat. Smering is dan symptoombestrijding. We hebben nieuwe assen gemaakt met nikkelcoating die precies aan de maat zijn (lichte perspassing, met een rubber hamer kun je de as voorzichtig door de lagers tikken). Je kunt een keer langs komen om je as te (laten) vervangen, we kunnen hem ook opsturen. Groeten, Ymte, Velomobiel.nl


  Groeten, Ymte

  BeantwoordenVerwijderen