03 december 2006

Logo

Het idee van een logo voor m'n fiets was al ontstaan tijdens de prenatale Quest periode. Ik stond in een willekeurige file in een willekeurige avondspits naar de auto van m'n voorganger te staren toen m'n oog op het logo van het voertuig viel. Het viel mij op dat met een paar kleine aanpassingen dat logo zo gebruikt kon worden voor mijn toekomstige fiets. De V stond er al, en als ik de W omdraaide werd het een M. En deze twee letters vormen dan samen de afkorting voor het woord VeloMobiel. Dus....

Toen de fiets er eenmaal was en de lampen gemonteerd waren werd het tijd om aan het logo te gaan denken. Omdat de lampen op mijn fiets zo hoog zitten blijft er een flinke lege ruimte over om een logo kwijt te kunnen. Met powerpoint fabriekte ik een eerste opzet. Ik drukte het af op een papiertje en ging ermee naar de garage. Na enig schuif- en positionerings werk had ik de juiste plaats op de neus gevonden.

Omdat het logo de kromming van de neus moet volgen moest ik eerst een mal maken. Gewapend met gips en een rol plakband als gietvorm ging ik aan de gang en maakte een negatief van de plek waar het logo moet komen. Van dit negatief maakte ik met nog wat gips een positief. De volgende stap was de achtergrond van het logo. Dit maakte ik van zwart papier. Dit papier 'impgregneerde' ik met epoxy hars en klemde ik tussen de negatief- en positief mallen.

Na het verwijderen van de mallen hield ik een mooi stukje epoxy-papier in m'n handen dat precies de bolling van de neus volgde. En dan was het nu tijd voor het logo. Gorinchem is in het gelukkige bezit van een rijk gesorteerde hobby-winkel, in de regio bekend onder de naam Kreukniet. Zij hadden een niet-van-echt-te-onderscheiden rol chroom plakpapier waar ik een meter van kocht. Na wat creativiteit met mesje en lineaal had ik een mooi chromen logo in m'n handen. Dit logo plakte ik op het zwarte epoxy-papier. Vervolgens gingen er enkele dunne lagen epoxy hars overheen. Na wat schuurwerk en het aanbrengen van DD-lak was het werkstuk af en kon het een plaatsje op de neus van de Quest krijgen.PS: Elke gelijkenis met bestaande auto- en velomobiel logo's met in het bijzonder een bepaald duits automerk berust op louter toeval.

1 opmerking:

  1. Leuk, datlogo ! Al zullen de mensen van Vorst daar hier misschien anders over denken ;-)

    BeantwoordenVerwijderen