29 december 2006

Even voorstellen.....

Ik heb een overdaad aan hobby's en interesses. Naast fietsen houd ik mij in m'n vrije tijd bezig met fotograferen, websites bouwen, en computeren in het algemeen. Daarbij heb ik nog een aquarium met diverse flora en fauna onder mijn hoede. En dat aquarium ga ik nu even voorstellen:


Ziehier mijn glazen bak. Ik heb het tien jaar geleden gebouwd uit glas en hout. De afgelopen weken waren er nogal wat problemen van technische en dierkundige aard: vissen ziek, verwarming stuk, pH-meter naar de haaien en achterwand verteerd. Tijd dus voor Groot Onderhoud. Onnodig te zeggen dat dit mij flink wat werk heeft gekost, maar het was het waard; de vissen spartelen en dartelen weer lekker door het warme water, de planten groeien als kool, en het menselijk oog kijkt niet meer naar een half verteerde piepschuimen achterwand.

Waarom vertel je dit toch allemaal Rob? Heb je nog gefietst Rob ? Welnu, deze inleiding had ik nodig om te vertellen dat ik dus weinig tijd heb gehad om te fietsen. Tot aan afgelopen woensdag dan. Ik had het plan om wat overtollige kerst-kilo's te gaan wegfietsen op enkele fietspaden in de buurt, maar de route verliep anders dan verwacht.

De zon was al een week niet meer te zien geweest, en zo ook woensdag. Het was donker, het was koud, het was somber. Een fietspad gidste mij richting Vianen. Ik had het plan om vandaar uit over de dijk langs de Lek naar de molens van Kinderdijk te fietsen, maar een onsympathiek bord op een vervelend hek gooiden roet in het eten. Dijk afgesloten. Dan maar even een omweg.

Nu wil het geval dat de afsluiting zeer tactisch geplaatst was; de enige weg die ik kon volgen leidde mij al mopperend linea-recta terug naar mijn woonplaats. Pas na 25km zou ik de dijkweg weer op kunnen pakken. Maar tegen die tijd had ik er al geen zin meer in. Deze route bewaar ik voor een andere keer. Als de zon weer schijnt. En de vogeltjes fluiten. Met mooie wolkjes in de lucht. En het gras groen is. En vooral: als er geen hekwerkjes meer op wegen geplaatst zijn.....

PS: de eerste keer met (bijna) vorst in de Quest. Lekker warm !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten