03 mei 2006

Achterlicht eindelijk af !

Het achterlicht -het project waar ik een half jaar geleden mee ben begonnen- is nu eindelijk af. Waarom heeft dat zo lang geduurd ? Nou, ik zat nogal in m'n maag met het waterdicht maken van het geheel, en daar heb ik uiteindelijk een oplossing voor gevonden. Bij de lokale klussenboer heb ik een tube zwarte siliconenkit gehaald. Vervolgens heb ik van 2mm dik karton een mal gesneden en daar de kit in gespoten en afgestreken. Na een dag drogen heb ik dan een mooie plak zwarte kit, waar ik met een scherp mes een afdichtring uitsnij welke ik in de lampvoet plaats. Nu nog de lamp erop schroeven en klaar is Rob. Een watertest onder de lopende kraan werd met goed gevolg doorstaan. Ter voorkoming van corrosie van de printplaat en de LED-voedingen heb ik de electronica bespoten met speciaal daarvoor bestemde lak. Hier een plaatje...

2 opmerkingen:

 1. Anoniem15:51

  Rob,
  ziet er mooi uit, zou wel iets zijn voor de zelfbouwstand op Cycle vision, is dat wat?
  Groeten,
  Jack Dekker, voorzitter Cycle Vision organisatie Comite

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Jack,
  Bedankt voor het aanbod, maar ik wacht liever tot volgend jaar. Dan heb ik namelijk een fiets waarop ik het een en ander kan showen ;-)

  Overigens: ik ben wel van de partij op de komende Cycle Vision.

  Mvr Gr.
  Rob Broek

  BeantwoordenVerwijderen