11 mei 2006

Flinke bestelling

Gisteren bij Dotlight een flinke bestelling gedaan. Deze bestelling zat al een tijd in de pijplijn, maar het wachten was nog op de nieuwe Luxeon K2 LEDjes. Deze waren nog steeds niet leverbaar, tot aan gisteren dus. De bestelling bestond uit 3 Hi-Power 1W amber lampjes voor de knipperlichten (ik had er al één in huis, vandaar drie dus), en vier witte K2 LEDs. Deze laatste zijn van het type LXK2-PW12-R0. Ze leveren 75 lumen bij 2,25W en 700mA, en ze zijn daarmee een stuk efficiënter dan de huidige Luxeon 3W LEDs (zie tevens deze link).

Die vier K2 LEDs wil ik in twee koplampen in gaan bouwen. Ik ga kijken of het mogelijk is om deze in te bouwen volgens het concept van de 'Pimpfiets' van Hubert Sudi, dus met de lampen boven de lasnaad van de Quest. Deze plaatsing heeft een aantal voordelen (lijstje...)
  1. voor tegenliggers is de breedte van de fiets beter in te schatten.
  2. door de hogere plaatsing ben je (iets) beter zichtbaar.
  3. de lampen strijken minder langs de weg, en schijnen er meer op, hierdoor wordt de weg beter verlicht en worden tegenliggers minder verblind.
  4. het smoelt mijns inziens beter (maar dat is natuurlijk een 'questie' van smaak)....
Ik moet nog flink brainstormen over de technische details van het een en ander, maar ik heb nog 4 a 5 maanden, dus nog even de tijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten