23 april 2006

Chroom

Het weer was er vandaag (redelijk) naar, dus deze dag begonnen met een klus die al een tijd op de lijst stond: het spuiten van de diverse verlichtings-ornamenten. Omdat mijn Quest rood gaat worden heb ik lang gezocht naar een geschikte kleur voor de armatuurtjes. Zwart vond ik niets, grijs, wit of een willekeurige andere kleur ook niet. Totdat ik ergens op internet een bedrijf vond dat chroom kan spuiten. Dat leek mij wel wat. Maar bij dat bedrijf moet je de spullen toezenden, waarna zij voor veel geld je spullen van een laag chroom gaan voorzien. Ik hou het echter liever in eigen hand. Nu heeft Motip sinds kort een nieuwe verfsoort op de markt, luisterend naar de naam Silver Chrome. Het is weerbestendig en gewoon bij Halffords om de hoek te koop. Mooi. Ik aan de gang.

De te bespuiten onderdelen (de lampvoet voor het achterlicht en de knipperlichten) heb ik mooi glad geschuurd en in de garage in gelid opgesteld. De verpakking van de verf bevat twee spuitbussen; één zwarte bus voor de ondergrond en één voor de afwerking. Geheel volgens de handleiding breng ik eerst enkele dunne zwarte laagjes aan. Deze laag is nodig om straks het chroom-effect te versterken. Daarna gaat de chroomverf erop. Er moeten minstens vijf lagen aangebracht worden. Gelukkig is de verf al na vijf minuten overspuitbaar, dus de wachttijden lopen niet erg op. Die vijf minuten besteed ik door wat onderhoud te doen aan de ligfiets van m'n vriendin; een oude M5 ligfiets uit 1989. De originele remblokjes zaten er nog op, en die waren nu echt aan vervanging toe. Tevens monteer ik op mijn Optima Condor SPD-pedalen. Maar ik dwaal af...

Langzaam aan krijgen de armatuurtjes kleur. Zoals op de verpakking staat is het effect gelijk aan een gematteerde chroom look. Niet zo mooi als de professionele bedrijven dat doen, maar ik ben tevreden.Voor wie zijn fiets voor (heel veel) geld nog meer wil laten opvallen; neem eens een kijkje op de site van Alsacorp.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten