24 september 2020

Begin van nieuw Arduino project voor de DF

De afgelopen weken wat minder gefietst dan in de maanden ervoor. Er moet (helaas) weer meer gewerkt worden. Vandaar. Verder ben ik begonnen met een nieuw project voor de DF: een DF fietscomputer. Een soort Veloputer dus, maar dan zelf gebouwd. Niet dat ik denk dat ik het beter kan, maar ik vind het gewoon leuk om iets zelf te bedenken en bouwen.

Het grote verschil met de Veloputer is dat ik alle bedienings knoppen en het Oled schermpje op het stuur gemonteerd wil hebben, en dat er niets meer op de wielkast zit. Verder wil ik twee accu's met accu niveau bewaking en een thermometer voor de buitentemperatuur.

Dit alles zit nu nog in de bedenk- ontwerp- bestel- en probeer fase, dus er is nog weinig dat ik kan laten zien. Daarom maar wat fietstocht foto's die ik de afgelopen maand genomen heb. Foto's van het Arduino project volgen nog.

 

4 opmerkingen:

 1. Tja, kweenie...De mens is zelf namelijk helemaal geen computer!
  Zo merk ik altijd dat ik van huis instap met aanmerkelijk meer kleding dan na 5 kilometer rijden. Dan doe ik onderweg wat uit want ik wil niet gaan zweten en heb drukkers op mijn hemd geselecteerd. Zou ik dan moeten concluderen "No! Computer says:...."
  Daarbij haal ik de DF in z'n geheel van binnen naar buiten dus de info bij wegrijden klopt al niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bicky heeft iets met Arduino en verlichting gedaan. Misschien interessant voor jou? https://bickyenzijnfietsen.blogspot.com/2018/11/velomobiel-led-strip-verlichting-schema.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor de link. Ik ben zelf met mijn Quest ook eens bezig geweest met ledstrips. Was geen succes helaas. Na een paar weken was het uit met de pret en deden ze het vaak niet meer helemaal.

   Verwijderen