31 augustus 2020

Kinderdijk

Door de Corona pandemie gaan veel Nederlanders op vakantie in eigen land. En zo doen ze plaatsen aan waar ze nog nooit geweest waren. Zo sprak ik een collega die vertelde dat zij voor het eerst van haar leven in Kinderdijk was geweest. Ik moet toegeven dat ik wat Nederland betreft ook niet zo reislustig ben als ik zou willen. We hebben al heel wat van de wereld gezien, maar het eigen land is vaak nog een witte vlek.

Zo stonden we twintig jaar geleden in de lobby van een hotel in Hanoi. Eén van de muren was behangen met een levensgrote panorama van de Keukenhof. Wij waren daar nog nooit geweest, en daar hebben wij in het daaropvolgende jaar snel verandering in gebracht. 

Nu is Kinderdijk voor mij natuurlijk gesneden koek, maar dat is pas zo sinds ik een velomobiel heb, daarvóór was ik er nog nooit geweest. Maar gisteren was het weer raak, en viel ik met de neus in de boter.

Het was zwaar bewolkt en mistig toen ik vanuit Gorinchem vertrok. Maar tijdens een uur fietsen kan er een hoop veranderen. De mist woei weg, en de zon brak door. Om even later gevolgd te worden door regenbuitjes, die weer zorgden voor een mooie regenboog boven de molens. Kortom, een geslaagde ochtend trip.

 
 

4 opmerkingen: