17 augustus 2020

Tropische vakantie

Normaal gesproken gaan we één keer per jaar naar een (bij voorkeur) tropisch land om daar kunst, natuur en cultuur op te snuiven. Onze vakantie is dit jaar zoals bij zoveel mensen in het water gevallen. Ik zit dus nog met een overdaad aan niet opgenomen vakantie uren.  Of we nog dit najaar met vakantie kunnen gaan is onduidelijk, en daarom heb ik deze maand twee weken vakantie opgenomen om lekker 'rund um hause' van m'n vrije tijd te genieten.

Van tevoren had ik niet zien aankomen dat we zo'n tropische week zouden treffen. Het was warm, klam en vochtig, maar als je vroeg opstond was het buiten best te doen. Een impressie van de afgelopen week:

Zaterdag 8 augustus. Een tochtje door de Biesbosch. Het is al vroeg warm en wolkenloos. De brug over de Merwede wordt gekoeld met rivier water, om te voorkomen dat deze door de hitte teveel krom trekt. Het werd 35 °C vandaag.

 

Zondag 9 augustus. Een rondje Rotterdam. De dag begint bewolkt, en het lijkt hier maar fris, maar dat is maar schijn. 33 °C vandaag. 


Maandag 10 augustus. Een kort rondje richting Herwijnen. Even een foto moment bij molen De Hoop in Gorinchem. Vandaag werd het weer 33 °C.

 

Dinsdag 11 augustus. Ik zwerf wat rond met mijn fiets tussen de polders van Herwijnen, Leerdam en Meerkerk. Omdat ik vroeg ben opgestaan is het heerlijk rustig op de weg. Geweldige rustige sfeer. 35 °C.

 

Woensdag 12 augustus. De polders richting Noordeloos. De dag begint bewolkt, maar regen blijft helaas uit, en het wordt 32°C vandaag. 


Donderdag 13 augustus. Zonsopkomst boven de Biesbosch. Er zijn voor vandaag buien voorspeld. In Brabant gaat het inderdaad op donderdag avond flink tekeer. Gorinchem blijft droog. Het wordt 32°C vandaag.

 

Vrijdag 14 augustus.  Door de polders van Leerbroek. De wipmolen bij Hei- en Boeicop spiegelt mooi in het water van de Huibert. 'Maar' 29°C vandaag.

 

Zaterdag 15 augustus. Rondje door de Alblasserwaard. De dag begint mistig en het werd vandaag broeierig. 29°C vandaag

 

 

Zondag 16 augustus. De kerk van Haaften aan de Waal. Een rondje Zaltbommel deze ochtend. De hemel is al wat schoner. Deze avond werd de warmte eindelijk opgeruimd, maar het werd toch nog 30°C vandaag.

2 opmerkingen: