21 juni 2020

Zonsopkomst bij Kinderdijk, op de langste dag van het jaarOp deze ochtend (21 juni) er heel vroeg opuit gegaan om de zonsopkomst bij Kinderdijk te zien. Normaal gesproken doe ik dat altijd in de andere drie seizoenen die het jaar telt, en niet in de zomer. Dit om de doodeenvoudige reden dat de zon 's zomers veel te vroeg opkomt.

Maar ik had tijdens mijn laatste bezoek aan Kinderdijk besloten dat het wel geinig zou zijn om eens een keer terug te komen wanneer de nachten het kortst zijn. En dat is dus vandaag. De zon kwam vandaag om 5:20 op, en omdat ik er een uur over doe om vanuit Gorinchem in Kinderdijk te geraken, moet ik dus een uur eerder opstaan.

Dus. Wekker gezet op 4:15. Opstaan, aankleden, en fietsen maar. Ik kwam net op tijd aan om het gele gevaarte op te zien komen. Verbazend genoeg was ik niet de enige vroege dwaas deze ochtend. Vier andere ochtend brakers waren vandaag ook achterlijk vroeg opgestaan.

Gelukkig was het mooi weer, anders had ik deze tocht voor niets gemaakt, of was ik gewoon in m'n bed blijven liggen.1 opmerking: