15 juni 2020

Gouden zondag ochtend


Gisteren ochtend even op uit geweest voor een rondje Gorinchem - Rotterdam - Vianen - Gorinchem. Ik ben zoals gewoonlijk weer vroeg wakker, ik kan er niets aan doen. De hemel is bedekt met een egale wolkenlaag wanneer ik mijn fiets instap. Wat mij ook opvalt is dat het drukkend warm is, en nevelig, en ook nog windstil.

Via het fietspad langs het Kanaal van Steenenhoek fiets ik richting Rotterdam. Eenmaal buiten Gorinchem piept ineens de zon tussen de wolkenlaag uit. En dat levert mooie plaatjes op.Bij Rotterdam aangekomen zie ik vanuit het westen hoog opklimmende wolken aankomen. Ik ben even bang voor een ongeplande stortbui. Ik ben weliswaar met het dakje op pad gegaan, maar de schuimkap heb ik thuis laten liggen. Gelukkig blijven de wolken hangen waar ze hangen.


In Rotterdam is het ondanks het versoepelen van de Corona restricties nog steeds erg rustig. Wanneer ik langs het café / restaurant onder de Erasmus brug fiets opent de uitbater net de deuren, en ik zie wat wandelaars en hardlopers, maar voor de rest is er weinig activiteit.


Ook de N-weg richting Vianen, waar op zondag altijd wel verkeer op weg is naar verre of minder verre bestemmingen, is vrijwel leeg. Pas tegen tienen kom ik wat meer mensen tegen. Kennelijk was iedereen deze ochtend van plan om collectief uit te slapen.2 opmerkingen: