08 juni 2020

Opbergvakken en bel in DF

Elke velomobilist kent het wel: rond rammelende spullen in je fiets. En altijd dansen zij tijdens het rijden naar onbereikbare plaatsen. Ergens achter het wiel in de staartpunt bij voorkeur. In mijn Quest had ik een handige oplossing gevonden om de hoeveelheid zwervend afval tegen te gaan. Men neme een oude laptop tas:
In een laptoptas zitten altijd een flinke hoeveelheid handige opbergvakjes. Soms met ritssluiting, soms met klittenband. Als je nu de tas uit elkaar haalt houd je uiteindelijk twee helften open die je met dubbelzijdig tape, een tie-wrap en een handig beugeltje aan de binnenkant van je fiets kan plakken.
Nu heb je twee opbergvakken waar je een flinke hoeveelheid niet al te grote spullen ik kwijt kan zonder dat het in de fiets blijft ronddansen.

Het tweede projectje van dit weekend was de bel. Ik heb in de Quest altijd rondgereden met een grote ding-dong bel. De toeter gebruikte ik eigenlijk alleen in noodgevallen, of wanneer ik een erg hardhoorse medeweggebruiker op mijn naderende aanwezigheid moest attenderen. Voor het wat vriendelijker intermenselijk verkeer gebruikte ik altijd de bel. Deze zat op de voorbrug en was met een touwtje te bedienen.

In de DF is daar niet zoveel plek voor. Uiteindelijk heb ik een plaats gevonden die lijkt mij wel werkzaam is: boven het linker wiel.  Daarvoor heb ik eerst een beugeltje ge-3D print en daarop de bel gemonteerd. Vervolgens ging de beugel met dubbelzijdige tape tegen de binnenkant van de fiets. We zullen zien of dit bevalt.


En om deze post niet af te sluiten zonder een panorama fotootje...Ik ben er gisteren tussen de buien door toch nog even uit geweest.

6 opmerkingen:

 1. Anoniem11:40

  Is het wel zinvol om binnen in de fiets een bel te hebben? De bel die bij de DF geleverd wordt zit voorop onder de lamp in de ventilatieopening.

  RB

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo. In m'n quest had ik dezelfde bel binnenin de fiets, hij was luid genoeg om over een afstand van 10-20 meter hoorbaar te zijn.

   Verwijderen
  2. Rudolf17:32

   Hoi Rob,

   Ik gebruik altijd een voetbalfluitje werkt heel effectief.

   Groet
   Rudolf.

   Verwijderen
 2. Anoniem11:17

  Ik klop vaak tegen de zijkant, komt wat minder agressief over als een toeter. Als je toetert kijken ze ook vaker naar de rijbaan ipv naar het fietspad en dan helpt het nog niet. Groeten Benny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klopt, een toeter wordt geassocieerd met een auto of brommer, maar niet met een fiets.

   Verwijderen
 3. Slim, die oude laptoptas! Ga ik binnenkort ook maar eens naar kijken.

  BeantwoordenVerwijderen