13 april 2020

Verlaten Rotterdam


Op eerste paasdag weer in alle vroegte uit mijn quarantine-hol gekropen voor een tocht richting Rotterdam. Het weer is absoluut geweldig. Juist nu heel Nederland aangeraden wordt zoveel mogelijk binnen te blijven worden we getrakteerd op een geweldige lente. Er staat een zwak westen windje, het is helder en de temperatuur is zeer aangenaam.

In Rotterdam zet ik mijn fiets neer voor de Markthal. Een enkele man is zijn hond aan het uitlaten, er staat een vrachtwaren voor de hal, er worden zojuist verse broodjes uitgeladen. De hal zelf is nog dicht, met een briefje op de glazen pui om vooral te letten op de voorgeschreven afstand. Blaak plein  is totaal leeg, het doet onwerkelijk aan. Zelfs de altijd aanwezige meeuwen en duiven hebben hun biezen gepakt en zijn naar elders vertrokken.


Ik stop nog even voor de kubuswoningen. Er is geen verkeer, de vogels fluiten. Mooi moment voor een fotostop.


Ik fiets over de dijk langs de Lek richting Vianen. Er zijn hier wat meer mensen op de been. Een enkele wandelaar, een echtpaar op de fiets. Maar iedereen houdt zich netjes aan de afstand regels. Zelfs de wielrenners hebben zich aangepast en fietsen in groepjes van maximaal vier over de dijk. Op toevoer wegen naar de dijk staan mannen in gele hesjes te controleren of men zich aan de regels houdt. Vooral motorrijders zijn langs deze dijk berucht. Op dagen als deze komen zij in grote colonnes de dijk op om met zoveel mogelijk herrie en een zo hoog mogelijke snelheid over de dijk te raggen. Sinds een aantal jaar is er een verbod voor motorrijders op deze dijk, en dat brengt voor de fietsers en bewoners gelukkig wat verlichting.


De lente komt nu echt op stoom. Het bloeiende koolzaad vormt een prachtig lint door het steeds groener wordende landschap, en de dotterbloemen leggen leuke accentjes bij molens langs de waterkant.Geen opmerkingen:

Een reactie posten