06 april 2020

Bloesemloze bloesemtocht

Gisteren had ik een mooie mooie ochtend rit uitgestippeld die mij door de bloeiende Betuwe zou voeren. Via de slingerende Linge en door de talrijke oude dorpjes die langs de rivier liggen. Het weer was zoals gewoonlijk de afgelopen weken de fietser goed gezind; nog niet veel wind, geen regen en een mooie heldere lucht. Voor het eerst deze lente was het ook 's nachts niet koud meer geweest. Reden te meer om eens in de fiets te stappen. Garmin mee, lenzen mee, fietsen maar.

Eenmaal in de Betuwe aan gekomen zag ik links en rechts van de weg al wat fruitboomgaarden voorzichtig in bloei staan. Mijn doel was echter de Appeldijk bij het dorpje Tricht. Daar had ik vorig jaar mooie foto's van de bloeiende appelbomen kunnen nemen. Maar toen ik de Appeldijk op fietste, waren de bomen nog kaal, met hier een daar een groen sprietje om aan te geven dat er nog wel leven zat in de boom. Het enige dat bloeide was het koolzaad langs de weg.

Ik kijk er mijn oude bericht van vorig jaar nog eens op na: 21 april was het toen. Ik ben gewoon twee weken te vroeg.

Oude huizen langs de Linge

De Appeldijk bij Tricht

Laan in de Mariënwaerdt

Laan in de Mariënwaerdt

Laan in de Mariënwaerdt

Laan in de Mariënwaerdt

2 opmerkingen:

  1. Toch mooie foto's, en over 2 weken misschien nog mooiere?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jolanda10:42

    Het zal nu wel hard gaan met de bloesems met dit mooie weer.Ik zal je tippen als de appelboom in onze tuin bloeit!

    BeantwoordenVerwijderen