25 maart 2019

Striptease

Toen ik gisteren ochtend de fiets instapte, was het koud en de hemel was helder. Ik wendde de steven richting het westen, en reed gelijk een dichte mistbank in. Mijn bestemming deze ochtend was Kinderdijk, en naarmate ik dichter bij de plaats van bestemming kwam, begon ik er aan te twijfelen of ik überhaupt nog wel een molen te zien zou krijgen.

Langs het kanaal richting Kinderdijk fietsend tekenden zich de eerste molens af, vaag zichtbaar in de dikke ochtendmist. De vroege zonnestralen zorgden ervoor dat ik toch nog een vaag silhouet te zien kreeg. Gelukkig kreeg de warmte van de zon langzaamaan grip op de nevels, en als was het een striptease werden links en rechts mistflarden opgetrokken, waardoor één voor één de molens en het omringende landschap zichtbaar werden. Altijd toch weer een spannend moment.2 opmerkingen: