13 november 2017

Na regen komt zonneschijn

Zondag ochtend weer een fietstocht gemaakt. Het was er de afgelopen twee weekenden niet van gekomen. Het is donker maar droog wanneer ik de fiets instap en richting de Biesbosch fiets. Eenmaal over de voor automobilisten beruchte Merwede brug dienen de eerste regendruppels zich aan, en gaandeweg gaat de aarzelende regen over in een onvervalste en koude plensbui. Ik stop even bij de pont richting Kop van 't Land bij Dordrecht. In de schemer zie ik de pont aan de overkant van het water liggen. De pontbaas ligt nog op één oor. Groot gelijk, want met dit weer en op deze tijd van de dag gaat geen zinnig mens erop uit. Hoewel, ik kom her en der in de Biesbosch een eenzame fotograaf tegen, die zittend vanuit z'n auto, en gewapend met een grote telelens probeert wat gevogelte voor de lens te krijgen.

Langzaam aan wordt het droog en een uur na zonsopkomst gloort er aan de westelijke horizon zowaar een stuk blauwe lucht tussen de wolken.

Wanneer ik deze ochtend voor de tweede keer de Merwede brug beklim, schijnt de zon aarzelend tussen de buienwolken, maar onstuimig blijft het, vandaag.
3 opmerkingen:

 1. je maakt prachtige foto's!!

  Henk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie omgeving en prachtige plaatjes ben er eens doorgevaren met elektrisch aangedreven "fluister" bootje toen de kids klein waren......prachtig daar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Willem : Is inderdaad mooi daar, zeker als je er vroeg bij bent.

  BeantwoordenVerwijderen