20 november 2017

Laveren tussen de buien

Zondag ochtend weer in alle vroegte in de fiets gekropen. De straten zijn nat wanneer ik instap, maar enkele fletse sterren aan het firmament geven aan dat het, althans tijdelijk onbewolkt is. Voor de zekerheid de schuimkap maar in de fiets geschoven. Deze keer gaat de route over Zaltbommel. Al een paar maanden niet geweest. De wind komt weliswaar uit het westen, en dat houdt in dat ik op de terugweg wind tegen heb. Normaal gesproken deel ik mijn fietstochten zo in dat ik op de terugweg wind mee heb, dat fietst wat lekkerder. Maar het waait niet erg hard, dus vooruit dan mij.

Ik stop even in Woudrichem, hier komen we vaak zomers, als de visserij dagen gehouden worden, maar nooit als het donker is en regent. Ik maak even een foto van de Gevangenen poort (goed restaurant heb ik mij laten vertellen), en fiets weer verder.
Tussen Woudrichem en Zaltbommel word ik overvallen door de eerste bui, en tussen Zaltbommel en Gorinchem door de tweede. Dat levert dan weer wel mooie plaatjes op.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten