07 augustus 2017

Zomers Kinderdijk

Eigenlijk kom ik 'zomers niet zo vaak in Kinderdijk. Dat komt, je moet wel heel erg vroeg opstaan om de molens bij zonsopgang te fotograferen. Zo rond deze tijd komt de zon iets na zessen op, dat houdt in dat ik om vijf uur in de fiets moet zitten om dit fenomeen op de gevoelige plaat vast te leggen. Mij niet gezien. Een hobby is leuk, maar die hobby moet niet ten koste gaan van mijn nachtrust.

Deze ochtend kwam ik fris en uitgeslapen om acht uur aan bij de molens. Dat is te laat voor de doorgewinterde fotograaf, en veel te vroeg voor de doorsnee toerist, waardoor ik het smalle fietspad bij de molens nagenoeg voor mijzelf heb. Alleen de waterkanten zijn op dit uur bezet door vroege vissers, dus ik moet wel uitkijken voor overstekende vishaakjes en plotseling opduikende carbon hengels.

Al met al lag de natuur er deze zondag ochtend op z'n paasbest bij, zoals wellicht mag blijken uit onderstaande plaatjes:
4 opmerkingen:

 1. Prachtige platen weer Rob! Dank je..........

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Adri: bedankt. Graag gedaan :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kom hier ook regelmatig, blijft een mooi stukje Nederland. En als molenaaar is het natuurlijk ook genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het wordt langzamerhand een hele serie.

  BeantwoordenVerwijderen